בתאריך 16.3.2009 נחתם הסכם קואליציוני בין סיעות "הליכוד" ו-"ישראל ביתנו" לכינון הממשלה ה-32. תנועת "ישראל ביתנו" מצאה לנכון לפרסם את ההסכם הזה באתר האינטרנט שלה (
קישור לפרסום ). אנו מקווים כי תרבות כזאת תתפשט לכל הגופים הצבוריים במדינה.
בגוף ההסכם סעיף 62 בענין חינוך קובע כדלקמן:
"הצדדים יפעלו לקידום רפורמה מקיפה במערכת החינוך, במסגרתה תורחב יכולת הבחירה של הורי התלמידים לגבי בתי הספר בהם ילמדו ילדיהם, תוך הבטחת שקיפות והגדלת המידע המצוי בידי ההורים לגבי ביצועי בתי הספר".
אם תמומש ההתחייבות בסעיף זה אז לא יחזור על עצמו החיזיון המביש
( באדיבותה של שרת החינוך המכהנת עדיין יולי תמיר ) של הורי תלמידים בחיפה הפונים לבג"צ נגד משרד החינוך רק כדי לקבל את ציוני בחינות הבגרות של התלמידים בחתך של בתי ספר .
קיום שקיפות אינו מותנה בהקצאת משאבים חומריים אלא רק ברצון, בנכונות לממש התחיבות וביכולת ניהולית. האזרחים מוזמנים לרשום לעצמם את ההתחיבות הזאת של שני הגופים שחתמו על ההסכם ולבחון לאחר זמן אם אכן קיימו את הההתחיבות הזאת שנטלו על עצמם.
****הבע חוות דעתך על המאמר בטבלה המצויה בסיום "דבר המערכת"***